Millal? 9.-11.veebruar
Avatud: 18:00 - 22:00
Lokatsioon: Viljandi Lennukitehase katakombid, Hariduse 12a
Sissepääs: Tasuta


Installatsioon “Oodates valgust” koosneb Wardi kastidest, mis on kui miniatuursed suletud ökosüsteemid ning ühtlasi ka saared asjade vahelises võrgustikus – Internetis. Asjad selles võrgustikus, olles avatud suhtlusele, toimivad ühtlasi ka söödana automatiseeritud protsessidele – bottidele – millede motiivid on läbipaistmatud ning seega teadmata. Iga taim muutub seega huviobjektiks neile üleilmsetele robotitele, millede kommunikatsiooniaktid ilmnevad taime kasvuvalguse sähvatustena, omistades robotitele vastutuse, millest nad pole teadlikud.

Teos on osa seeriast “Valgus ookeanide vahel”, mis keskendub valgusele, mis hargneb juuksekarva paksuste kiirte võrgustikena ookeanide põhjades. Tehnoloogiaga läbipõimunud ühiskondadele on valgus, milles voogab põhiline osa tänapäevasest infovoost, sama eksistentsiaalne kui päike taimedele. See valgus on muutunud geoloogiliseks, pressides end millisekundite ajel läbi mägedest, kommunikatsiooni ajel ookeanide hämarusest tardudes lõppeks sinaka helgina meie nägudel.

___ 
Installatsioon on valminud Euroopa meediakunsti platvormi residentuuri raames WRO meediakunstikeskuses ning seda kaasrahastas Loov Euroopa.

Taavi Suisalu on eesti kunstnik, kes töötab uusmeedia valdkonnas. Suisalu teoste vormistus tuleneb tehnoloogiate praktilise kasutusväärtuse muutmisest, leides seadmetele rakendust, mis erineb nende esialgsest otstarbest. 

Vaata lisaks: https://taavisuisalu.xyz/