Millal? 10. veebruar / 12:00-13:00 /
Kus?        Viljandi Linnagaleriis
Pilet:
       3€/5€ - osta siit!


Sündmus on inspireeritud Onu Raivo Jutupliiatsi formaadist, kus muinasjutustuse kõrval valmib konteksti kohalduv joonistus.

Muinasjutu toob kuuldavale Greta Liisa Grünberg ja pildi loob Maari Soekov.
Sündmuse sihtgrupiks on lapsed, kuid oodatud on ka uudishimulikud täiskasvanud.

Maari Soekov on maalikunstnik ja illustraator. Tema meediumiteks on põhiliselt akrüül- ja õlivärvid, värvilised pliiatsid ning iPad. Lemmiktööriistadeks on kujunenud must akrüültint ja hästi terava otsaga sulepea – selline, mida tindipotti kastetakse.

Maari loominguline inspiratsioon tuleb enamasti ringi uitamisest, lõputu huviga lõpplaias maailmas ringi vaatamisest. Ta näeb, tunneb, kuuleb, maitseb, avastab, avardab, naerab, kardab, jookseb, ujub, laulab ja lõpuks joonistab või kirjutab selle kõik üles. Looming aitab tal maailma superveidrat olemasolu ja iseenda personaalset mütoloogiat lahti mõtestada. Tema loomingut on mõjutanud Edgar Valteri looming.

https://www.maarisoekov.ee/

Greta Liisa Grünberg õpib Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia pärimusmuusika osakonnas rahvalaulu Celia Roose juhendamisel. Enne TÜVKA õpinguid lõpetas ta VHK Gümnaasiumiga paralleelselt kolme aastase näitlejameisterlikkuse õppe VHK Teatrikoolis (juhendajad: Maria Peterson, Lembit Peterson, Tõnis Rätsep jt.)

Aastal 2021 avaldas Jaapani Schole Records Greta Liisa Grünbergi, Joosep Kõrvitsa ja Laur Piheli koostöös valminud singli “Only for you”. Samal aastal ilmus tema kaastegevusel ka India Klassikalise muusika album “Näha Nägemata”. 2022. aastal loodud ansamblis 6hunesseq teeb Greta kaasa laulu, hiiu kandle ja perkussiooniga. 

Lauljana huvitab teda hääle ürgsus ja naturaalsus ning eri kultuuride ja traditsioonide eripärad.
Foto autor on Kerttu Kruusla.


Pilet eelmüügist: 3 EUR
Pilet kohapeal: 5 EUR

NB! Pilet on mõeldud lapsele koos saatjaga.